Українці можуть збільшити собі розрахункову пенсію без додаткового стажу та виплат: Що треба знати

Українці можуть збільшити розмір своєї розрахункової пенсії без будь-яких додаткових зусиль та фінансових вливань. Для того, щоб розмір розрахункової пенсії був вищим, їм не знадобиться ні заробляти додатковий стаж, ні сплачувати більший розмір єдиного податку.У чомусь хитрість, роз'яснили фахівці Соціальної платформи, передають Патріоти України.

Вплинути на розмір своєї розрахункової пенсії та відповідно на розмір щомісячної виплати, яку вони отримуватимуть, можуть майбутні пенсіонери. Причому це вдасться не всім, а лише тим, хто святкує свій день народження або в останні, або перші пару місяців року.
Тобто, скористатися цим способом зможуть лише ті громадяни, які народилися приблизно з листопада до лютого.

Уся справа – у строках подання заяви про призначення пенсії. Українці можуть подати заяву про призначення пенсії до Пенсійного фонду або за місяць до пенсійного віку (60 років), або протягом трьох місяців із дня свого шістдесятиріччя.

Тобто людина, яка народилася наприкінці лютого, може подавати заяву до ПФУ вже на початку грудня попереднього року. Так само як і людина, яка народилася на початку листопада попереднього року, цілком може подавати заяву у січні наступного року. І ось якраз рік подання заяви відіграє важливу роль.

При розрахунку пенсії українцям використовують показник середньої зарплати по країні за три роки, що передують року подання заяви. Тобто, якщо вам виповниться 60 років у лютому 2024 року, а ви поквапились і подали заяву до ПФУ ще у грудні 2023 року, то при розрахунку вашої пенсії братимуть показник середньої зарплати в Україні за 2020-2022 роки. А якби ви подали заяву вже 2024 року, то середню зарплату для розрахунку пенсії брали би за 2021-2023 роки. У другому випадку ваша пенсія вийде однозначно вищою.

Аналогічні міркування є резонними і для тих, хто народився наприкінці року. Звідси висновок: якщо ваш день народження випадає недалеко від новорічної дати, не поспішайте з поданням заяви до ПФУ, щоб не помилитися з майбутньою пенсією.

Але при цьому слід пам'ятати: якщо ви не впишетесь із заявою у три місяці після 60-річчя, то пенсію вам нарахують не з 60 років, а з дня фактичного звернення до Пенсійного фонду.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...