Українцям доведеться сплатити податки за дорогі покупки: Як держава регулюватиме витрати громадян

Українці зобов'язані будуть сплачувати податки не лише за купівлю нерухомості та авто, а й за решту менш дорогих покупок. Голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев зазначив, що після завершення податкової амністії посилиться контроль за витратами громадян, передають Патріоти України.

Податкова амністія завершиться 1 вересня. До цього часу громадяни мають можливість подати добровільні декларації про доходи, щоб офіційно закріпити свій статус платника податків.

Нагадаємо, що податкова амністія поширюється, зокрема, на кошти, валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майно громадян в Україні та за кордоном.

Українці, які мають активи, не обкладені податком на 1 січня 2021 року, можуть добровільно пройти декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати своє майно.

Після 1 вересня у Верховній Раді планується ухвалити закон, який посилить контроль за цінними покупками громадян. Серед іншого, донараховуватимуть податок на різницю коштів, походження яких людина не зможе підтвердити.

Наприклад, купити машину чи коштовності без довідки про офіційні доходи не вдасться. Фінансовий моніторинг в Україні посилюватиметься, і за кожну свою копійку громадяни мають відзвітувати.

Подання податкових декларацій на сьогоднішній день – справа добровільна. Декларації подаються до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...

Стали кошмаром для Кремля: Атаки на російські НПЗ досягли неймовірних успіхів, РФ залишилася без бензину, - Politico

середа, 1 травень 2024, 9:55

Хвиля ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Але ці атаки також призвели до неймовірного - найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину, а м...