Українцям готують обмеження грошових переказів: Гетманцев повідомив про важливий нюанс

Обмеження на карткові перекази, які готуються запровадити в Україні, зачеплять мінімум таких операцій. Ліміти фактично стосуватимуться лише 1% переказів, які щодня здійснюються в країні. Справа в тому, що нові обмеження мають конкретну мету - боротьбу з міскодингом, тобто зміною призначення платежів для запобігання оподаткуванню, передають Патріоти України.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю. "Обмеження не стосуватимуться 99% безготівкових операцій, які щодня здійснюються кожним із нас", – запевнив він.

Гетманцев пояснив, що при запровадженні лімітів йдеться лише про аномальні операції, тоді як 99% безготівкових переказів населення є типовими. "Вони (аномальні операції. – Ред.) використовуються торговцями наркотиками, нелегальним спиртом та тютюном, а також представниками нелегального грального бізнесу для здійснення протиправної діяльності. Це великі злочинні "бізнеси", які намагаються залучити до своїх схем багатьох фізичних осіб", – пояснив нардеп.

Він також додав, що у таких випадках нечесний бізнес використовує так званих "дроперів". Це люди, які "здають в оренду" або "продають" свої банківські картки, що є нелегальним.

"Нетипова операція – коли пенсіонер на свою картку збирає гроші від 100 незнайомих людей. На жаргоні злочинців це називається "дропер", коли пенсіонер віддає свою картку як би "в оренду" і за невеликий відсоток акумулює на ній надходження від невідомих людей, а потім перекидає ці кошти злочинцю", – розповів Гетманцев.

Можливі ліміти на такі переклади поки що не озвучуються. Проте раніше повідомлялося, що обмеження торкнуться як суми, а й частоту транзакцій, і навіть поповнення карток готівкою в терміналах самообслуговування. За словами Гетманцева, Національний банк України (НБУ) вже готує відповідний законопроект. Після цього документ пройде публічні обговорення та буде розглянуто у профільному комітеті Верховної Ради.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...