Українцям розповіли, як найлегше отримати роботу: Кого роботодавці братимуть на найкращі місця

Попри те, що під час повномасштабної війни український ринок праці зіткнувся з дефіцитом кадрів, роботодавці відчувають нестачу саме кваліфікованих працівників. Через це українцям рекомендують набути або "підтягнути" низку навичок, які допоможуть стати більш конкурентоспроможними та отримати кращу роботу. Зокрема, знання англійської мови, передають Патріоти України.

"Це один із ключових показників, на який роботодавці звертали і продовжать звертати увагу. Особливо якщо зважити на те, що англійська отримає в Україні статус мови міжнародного спілкування. Багато хто помилково думає, що це тільки для тих, хто працює з текстовим контентом або на іноземний ринок. Але це далеко не так", – пояснила COO Weblium Даніелла Шихабутдінова.

Вона зазначила: зараз велика кількість програм, необхідних для роботи у різних галузях, має інтерфейс англійською – відповідно, зі знанням мови простіше адаптуватись до роботи з ними. Іншими ж перевагами знання мови є те, що:

  • штучний інтелект краще працює англійською – а працівникам дедалі частіше доведеться користуватися ШІ для спрощення виконання завдань;
  • це допоможе краще орієнтуватися під час роботи з іноземцями.

Ще одна важлива навичка – вміння працювати зі штучним інтелектом. Причина – ця галузь:

  • розвивається;
  • дає більше опцій;
  • дозволяє використовувати нові рішення та отримувати якісніші результати.

Наступний пункт – вміння швидко вчитися. Шихабутдінова пояснює: у будь-якій сфері доведеться набувати нових навичок, розбиратись у різних аспектах вашої роботи "і як мінімум намагатися зрозуміти різноманітні нюанси тієї компанії, в якій ви працевлаштовані".

"Нерідко трапляються ситуації, коли люди, які довго співпрацювали з однією компанією, приходили до нової та розуміли, що не мають потрібних вмінь для повноцінної роботи. Тому необхідно вміти швидко адаптуватися до нової роботи, щоб ефективно виконувати завдання", – наголосила експертка.

Не менш важливим є й уміння приймати рішення – це, а також уміння пояснювати свій вибір, за словами Шихабутдінової, дуже цінується на будь-якій посаді. "Правильність вже залежить, звичайно, від інших факторів, але те, що ви зможете самостійно виконати свою справу, не вимагаючи порад від інших, буде плюсом", – пояснила вона.

Також, за словами експертки, роботодавці цінують адаптивність – оскільки будь-який бізнес постійно підлаштовується під нові реалії, намагається впровадити більше нововведень для своїх клієнтів. А тому перевагою буде вміння:

  • миттєво перемикатися на нові завдання;
  • працювати з різних локацій;
  • підмінити свого колегу.

"Адаптивність дуже важлива в сучасних умовах. Тому що від того, наскільки ви готові до непередбачуваних обставин та наскільки добре зможете виконувати завдання в таких умовах, залежить загальний успіх багатьох проєктів", – пояснила експертка. Крім того, наголосила вона, цінуються й інші навички. Зокрема:

  • критичне мислення;
  • вміння шукати компроміси;
  • стресостійкість та організованість;
  • комунікабельність;
  • ініціативність.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...