Українцям розповіли, що буде з тарифами на опалення взимку: До чого готуватись

Українцям не підвищуватимуть тариф на опалення принаймні до закінчення майбутнього опалювального сезону. Зокрема, "Нафтогаз" і надалі продаватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою вартістю 7,4 грн за кубічний метр, передають Патріоти України.

Про фіксацію тарифів повідомили у Кабміні. Там роз'яснили: дію механізму покладання соціального обов'язку на ринку природного газу продовжено до середини квітня 2024 року.

"Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів", – йдеться у повідомленні.

Також наголошується: це рішення є частиною "комплексних заходів щодо підготовки до зими". Так, серед іншого, ведеться робота над забезпеченням "надійного захисту від російських ракет та дронів" критичної інфраструктури країни.

Скільки потрібно буде платити за світло

До закінчення опалювального сезону не планують в Україні змінювати й тариф на електроенергію. Таким чином, у вересні українці платитимуть за світло 2,64 грн за кіловат-годину – незалежно від обсягу споживання.

"Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Загалом комуналка в Україні подорожчала

Тим часом, з липня 2022 року по липень-2023 послуги ЖКГ в Україні подорожчали на 14,7%. Найбільше – саме електрика, одразу на 69,7%.

Більш ніж на 10% зросли ціни та деякі інші послуги. Зокрема:

  • прибирання сміття здорожчало на 14,3%;
  • утримання та ремонт житла – на 10,6%.

Значно менше зростання продемонстрували послуги з управління багатоквартирними будинками – 2,7%. Ще менше:

  • водопостачання – на 0,8%;
  • каналізація – на 0,7%.

Водночас вартість природного газу не змінилася. А гаряча вода та опалення взагалі здешевшали. Зниження ціни склало 0,2%.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...