Українців хочуть позбавити допомоги у Німеччині - хто може залишитися без грошей

Українські чоловіки, які є військовозобов'язаними на батьківщині, не мають отримувати соціальну допомогу в Німеччині. З таким закликом виступив урядовець німецького регіону Баварія.

Зокрема, в ефірі німецького телеканалу Welt TV 23 травня заявив міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йоахім Херрман. Він також висловив невдоволення тим, що українці одержують більше виплат, ніж представники інших країн.

"Менше, що ми можемо зробити, це не платити допомогу чоловікам, які фактично зобов'язані проходити військову службу на своїй батьківщині в Україні. Ми прагнемо якнайбільшої підтримки України, але при цьому не може бути бонусів для тих, хто ухиляється від військової служби", – сказав Геррман.

За його даними, у Німеччині перебувають кілька тисяч чоловіків призовного віку з України, які отримують "бюргергельд" – соціальну допомогу, аналог допомоги з безробіття. При цьому цих чоловіків "не вистачає для оборони України", вважає баварський міністр.

Він додав, що у Християнсько-соціальному союзі (ХСС), членом якого він є, вважають неправильним, що, на відміну від біженців з інших країн, допомогу українцям у Німеччині починають виплачувати одразу.

"Незрозуміло, чому вони мають отримувати більше, ніж отримують інші претенденти на притулок. Маючи такі суттєві пільги, вони спочатку не відчувають стимулу якнайшвидше приступати до пошуку роботи", – вважає Йоахім Херрман.

Німеччина – найпопулярніша серед країна біженців з України

За даними Євростату, тимчасовим захистом у Європейському Союзі (ЄС) користуються 4,21 млн. українців, з них у Німеччині осіли 1,3 млн. осіб, тобто майже третина від загальної кількості тих, хто рятувався від війни.

Вас може зацікавити:В Україні ввели графіки відключень по всій країні: опубліковані дані на 23 травня

Одна з причин, чому українці обирають саме цю країну, – відносно високі виплати. Однак це призвело до того, що попри дефіцит працівників лише кожен п'ятий український біженець у цій країні вирішив працювати.

Виявилося, що більшість опитаних біженців навіть не шукають роботи – їм вигідніше жити за рахунок місцевих платників податків. Нині понад 700 тис. українських біженців у Німеччині – працездатного віку. Тільки 21% з них працюють і сплачують внески, решта отримують допомогу. У той же час практично у всіх галузях промисловості Німеччини не вистачає працівників.

Одна з країн ЄС змінила допомогу українцям: Хто тепер зможе отримати гроші

неділя, 16 червень 2024, 21:26

Влада Словаччини затвердила нову систему державних субсидій на житло для осіб зі статусом тимчасового захисту. Виплати призначено для словаків, які безплатно поселили в себе українських біженців похилого віку, з інвалідністю чи малолітніми дітьми або т...

Вождь КНР зробив вигляд, що отримав блискучу дипломатичну перемогу: Сі Цзіньпін заявив, що Китай не потрапить у пастку США щодо Тайваню

неділя, 16 червень 2024, 20:51

США намагалися спровокувати Китай напасти на Тайвань, однак Пекін "не потрапив на гачок". Про це глава КНР Сі Цзіньпін заявив голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн у квітні 2023 року, повідомляє FT з посиланням на джерела. . "За словами людей, знайо...