Українців попередили про значне подорожчання "незамінного" товару

Українців попередили про значне подорожчання туалетного паперу

Вартість туалетного паперу зросла у багатьох європейських країнах. Стало відомо, що в Україні очікується підвищення цін на стратегічно важливий товар, передають Патріоти України.

Економіст Андрій Новак повідомив, що подорожчання туалетного паперу буде пов'язане зі зростанням сировини та проблемами в енергетичній системі. Але й зараз назвати товар дешевим не можна. Імпортний туалетний папір коштуватиме в середньому 120-250 гривень за 8 рулонів (тришаровий). Двошаровий обійдеться у 85-120 гривень за 8 рулонів.

Більш доступний варіант - туалетний папір вітчизняного виробництва, ціни на який поки що вдається утримувати на колишньому рівні. Однак критична ситуація в економіці, спричинена повномасштабною війною, провокує багато складнощів. Виробники будуть змушені підвищити ціни на затребувану асортиментну позицію.

Наголошено, що ринок найбільший виробник на українському ринку – Київський Картонно-паперовий комбінат, який знаходиться в Обухові.

"Закони економіки нікуди не подіються і на поняття собівартості продукції. Якщо вона зростає, то виробник змушений піднімати і ціну на товар", - пояснив Новак.

Справа в тому, що ККПК потрібно закуповувати сировину, оплачувати енергоносії, платити зарплати працівникам. Зростання цих складових виробництва змушують виробника підвищити ціни на продукцію.

"Я думаю, що за цією товарною позицією зростання протягом року може бути на 50-60%", - зазначив Андрій Новак.

У січні вартість 8 рулонів по 65 м туалетного паперу "Обухів" становила близько 70 грн. Росіяни масово продають підробки українського товару. Вони копіюють зовнішній вигляд рулонів, трохи змінюючи назву – на "Обухоф" чи "Обуков"

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...