Усе залежить від погоди: Скільки платять українцям за збір ягід у Польщі і на Батьківщині

З початком сезону збору ягід українським і польським роботодавцям доводиться змагатися в рівні зарплат для робітників. Крім розміру доходу, мають значення й умови праці. Про те, скільки можна заробити на зборі ягід в Польщі та Україні, пише UBR, передають Патріоти України.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив, що розмір зарплати збирача ягід безпосередньо залежить від погодних умов. "За збір ягід в Польщі в цьому році сплачують від 800 до 1200 доларів на місяць. Але якщо йде дощ - не вийдеш в поле, а плата йде саме за обсяг зібраного. Також, якщо неврожай - десь заморозки, десь не встигла ягода дозріти і т.д. - це теж впливає на підсумковий заробіток", - роз'яснив експерт.

Він зауважив, що для отримання хорошої оплати потрібно зібрати не менше 40 кг ягоди в день. Українські фермери за збір лохини та малини обіцяють щоденний заробіток в сумі 400-600 грн. У Польщі за ту ж роботу можна отримати вже 800-1000 грн.

Керівник фермерського господарства "Файна поляна" Тарас Андрійчук заявив, що заплатить більше, якщо буде не вистачати рук. Крім того, він сказав, що отримує багато дзвінків від бажаючих працювати. Плюсом роботи в Україні фермери називають нормований робочий день, який триває з 9:00 до 18:00 години. Водночас в Польщі збирачі ягід можуть працювати з 6:00 ранку до 12:00 ночі.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...