Усього 300 доларів! У яких областях України платять найменші зарплати

У липні незначне підвищення зарплат спостерігається у більшості західних областей України, крім Львова й області. Водночас відчутно знизилися зарплати у Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській областях, на Волині та Житомирщині, передають Патріоти України

Середня зарплата у липні у відкритих вакансіях у всіх областях України складає 22,46 тис. грн, повідомляють експерти кадрового порталу grc.ua.

"На тлі зростання темпів споживчої інфляції стабілізація і незначне підвищення середніх зарплат у деяких регіонах у липні не вселяє оптимізму. У липні, навіть з урахуванням незначного підвищення середньої зарплати у деяких регіонах України, доходи українців нижчі порівняно з першою половиною лютого", — зазначили аналітики GRC.

За їхніми даними, Київ залишається містом із найвищою середньою заробітною платою. Середній оклад у столиці тримається майже на одному рівні протягом трьох місяців — 29,2 тис. грн у травні, 29,5 тис. грн у червні та липні.

У Львівській області, яка останнім часом посідала друге місце у рейтингу зарплат, у липні середня заробітна плата знизилася. Якщо в червні у цьому регіоні переважно було запропоновано 20,5 тис. грн, то середня липнева зарплата у Львові й області становить 18,9 тис. грн.

Підвищення середньої зарплати, що пропонується у відкритих вакансіях у липні, зафіксовано у Закарпатській області (16,6 тис. грн), Івано-Франківській області (15,2 тис. грн), Хмельницькій області (14,8 тис. грн), Тернопільській області (14,3 тис. грн.), Рівненській області (11,5 тис. грн.). Вищі, ніж на початку літа, у липні зарплати в Одеській області — здебільшого 22,5 тис. грн. До рейтингу регіонів, де в липні пропонують найвищі зарплати, окрім Києва, Одеської та Львівської областей, потрапили Харківська область (середня зарплата 18 тис. грн), Запорізька та Чернівецька області (17,1 тис. грн).

За даними grc.ua, найнижчу середню заробітну плату зафіксовано у Рівненській області (11,5 тис. грн). До списку регіонів із найнижчими зарплатами потрапили також Полтавська та Київська області, де переважно в липні пропонують 11,7 тис. грн, у Житомирській області пропонують здебільшого 11,8 тис. грн, у Кіровоградській та Чернігівській — 12,1 тис. грн.

Відчутно знизилися зарплати у Дніпропетровській області (з 19,1 тис. грн у червні до 16,1 тис. грн у липні), у Миколаївській області (з 19,5 тис. грн у червні до 14,8 тис. грн у липні), у Сумській області (з 14,3 тис. грн у червні до 12, 500 грн у липні), на Волині (з 15,4 тис. грн. у червні до 12,2 тис. грн у липні) та на Житомирщині (з 14,9 тис. грн у червні до 11,8 тис. у липні).

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...