В Україні буде гірше, ніж у 90-х: Експерт дав прогноз на майбутній опалювальний сезон

Майбутній опалювальний сезон може стати найважчим для України у всій її новітній історії. Очікувані проблеми будуть найбільшими з часів другої половини 1990-х років. Головною причиною цього є сподівання уряду, що "все розсмокчеться саме собою", через що він "нічого не робить з цього приводу". Про це розповів в інтерв'ю Obozrevatel TV розповів експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев, передають Патріоти України.

Він наголосив: в умовах війни старі підходи уряду підготовки до опалювального сезону не працюватимуть. Зокрема, йдеться про забезпечення:

  • заповнення підземних газових сховищ "певною кількістю газу" ;
  • складів ТЕС та ТЕЦ визначеними обсягами енергетичного вугілля.

"Хоча ні до першого, ні до другого уряд стосунку не мав – оскільки цим займалися суб'єкти господарювання. Проте зараз ситуація зовсім інша: велика кількість інфраструктурних об'єктів, які забезпечували енергопостачання та енергорозподіл зруйновано. Або вони працюють у ненормальному режимі", – зазначив експерт .

У зв'язку з цим, наголосив він, величезна кількість населених пунктів на сході та півночі України будуть не в змозі підготуватися до опалювального сезону. Тому що "зруйновані всі системи централізованого тепло - енерго-, газопостачання". "Вже сьогодні зрозуміло, що з новим опалювальним сезоном будуть найбільші проблеми у новітній історії України. За своєю глибиною вони навіть можуть перевершити ті, що були у другій половині 1990-х років, коли також були проблеми з постачанням енергоносіїв", – наголосив Рябцев. .

Втім, вихід, за його словами, є. Для того, щоб уникнути замерзання України взимку, влада має "надати місцевим органам самоврядування всі повноваження, зняти всі бюрократичні перепони, щоб кожен споживач міг підготуватися самостійно – наприклад, встановити індивідуальний тепловий пункт або забезпечити себе альтернативою газу".

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...