В Україні дозволили передавати пенсії у спадок, але є одна умова: Що треба знати

Громадяни роблять відрахування до Пенсійного фонду, але не всі доживають до віку, щоб отримати заслужені виплати від держави. В Україні дозволили передавати пенсії у спадок, проте для цього є одна умова. Українці можуть отримувати пенсію із двох джерел, передають Патріоти України.

Кошти, зараховані на особисті накопичувальні рахунки, можна буде передати у спадок. Це станеться, якщо пенсіонер не встигне отримати належні виплати. Заступник міністра соцполітики Дарія Марчак повідомила про нововведення у пенсійній системі.

"Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно, ця приватна власність у разі, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто незалежно від того, як буде розвиватись ваше життя – це вже ваші гроші, на які маєте право лише ви", - зазначила чиновниця.

Нагадаємо, що зараз в Україні діє солідарна пенсійна система. Громадяни, які працюють, відраховують кошти до ПФ. Єдиний соціальний внесок становить 22% від заробітної плати. Ці гроші формують бюджет, із якого пенсіонери одержують пенсії. Цього року у державі планують запустити накопичувальну пенсійну систему. Цей рахунок можна буде передати спадкоємцям.

Очікується, що відрахування на накопичувальний рахунок стануть обов'язковими для українців віком 18-55 років. Громадяни з 55-річного віку будуть накопичувати кошти лише за бажанням. Ці гроші є їхньою особистою власністю, які можуть прикріплюватися до заповіту.

В українців є можливість дізнатися про розмір майбутньої пенсії, використовуючи державну платформу "Дія". Ця опція поки недоступна у мобільному додатку – лише у веб-версії. Потрібно зайти до свого кабінету та вибрати розділ "Послуги"

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...