В Україні хочуть встановити щомісячні доплати пенсіонерам у віці 75-80 років: Хто і скільки отримає

Міністерство соціальної політики України підготувало проект постанови Кабінету міністрів "Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році", він направлений на погодження профспілок. Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок, передають Патріоти України.

Проектом пропонується установити з 1 березня 2021 року особам, яким виповнилося 80 років і більше та в яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік, щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.

Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 600 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Також пропонується установити з 1 липня 2021 року особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80 річного віку, у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік, щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень. Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 500 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...