В Україні налагодили серійне виробництво газових двигунів під альтернативне паливо

Двигун-генератор ДВГ1А-630-1 потужністю 0,63 МВт, який працює на біогазі

Двигун-генератор створений на базі стаціонарних і суднових дизелів типу ЧН25/34, які протягом багатьох років добре зарекомендували себе в експлуатації в різних природно-кліматичних умовах більш ніж в 40-ка країнах світу, зазначають Патріоти України.

Первомайськдизельмаш — одне з найстаріших машинобудівних підприємств України з більш ніж 140-річною історією. Тут, в Первомайську Миколаївської області, понад 100 років виробляють двигуни внутрішнього згоряння.

Підприємство володіє повним технологічним циклом виробництва двигунів внутрішнього згоряння, яке ведеться на базі власних конструкторсько-технологічних розробок і дозволяє виготовляти такі складні деталі двигуна як: колінчастий вал, раму, блок циліндрів, втулку, кришку робочого циліндра, шатун, поршень, шестерні і т. д., всього близько 10 тисяч деталей.

Сьогодні, всупереч усім негараздам Первомайськдизельмаш традиційно працює в секторі виробництва і постачання енергетичних установок, передає з посиланням на Ukraine News.

З початком кризи в суднобудівній галузі в 90-х роках, завод почав переходити з суднових енергетичних установок на стаціонарні, а також розпочав розробку двигунів, які будуть працюють на газі.

У 2008 році вперше в Україні було освоєно виробництво газопоршневих двигунів і на їх базі когенераційних установок, пристосованих для роботи на газоподібних видах палива, таких як: нафтовий газ, шахтний газ-метан.

У 2015 році завод почав виробництво енергетичних установок, які працюють на біогазі, отримуваного в процесі ферментації відходів переробки сільськогосподарських культур та інших рослинних і біологічних залишків.

Когенераційні установки виробляють як електричну так і теплову енергію.

Шляхом додаткового виробництва теплової енергії в водогрійному теплообміннику-утилізаторі досягається збільшення загальної потужності у 2,5 раза, підвищення ККД до 92% і на 40% скорочення споживання палива в порівнянні з традиційним роздільним виробництвом теплової та електричної енергії.

Основні покупці когенераційних установок — комунальні теплогенеруючі підприємства, які встановлюють їх в котельнях і стають незалежними, отримуючи більш дешеве тепло не підвищуючи тарифи.

Також когенераційні установки Первомаськдизельмашу встановлюють на цукрових заводах, свинофермах, де вони працюють за рахунок відходів виробництва.

Всього на сьогодні в Україні в цій сфері працює понад 80 установок, що виробляють електроенергію і тепло.

Крім внутрішнього ринку, підприємство працює і на експорт. Так, на підприємстві в Латвії українські установки працюють на газі, що отримують з відходів деревини. Українські установки є і в Італії, де вони працюють на пальмовій олії. Також завод обслуговує вже реалізовані машини, виробляючи до них запасні частини та відсилаючи їх в країни де вони сьогодні працюють, а це близько 40 країн світу.

Кілька років тому на заводі впровадили систему менеджменту якості на базі міжнародних стандартів ISO 9001, яка сьогодні дала свої позитивні результати.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...