В Україні незабаром подорожчає хліб, - експерт

В українських супермаркетах цього літа хліб може подорожчати на 2-3%. Про це розповів Олексій Дорошенко, глава Асоціації постачальників торговельних мереж, повідомляють Патріоти України з посиланням на agronews.ua.

«Ми бачили 2020 рік з зростаючими цінами на хліб, і подорожчання хліба і хлібобулочних виробів в 2021 році. Але подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося», — розповідає Дорошенко.

За словами експерта, хліб в українських супермаркетах влітку якщо і подорожчає, то трохи.

«Хліб буде потрохи рости в ціні, але незначно. Я думаю, в червні, липні і серпні може додатися близько 2−3% до ціни хліба. Основні коливання ціни хліба в цьому році вже відбулися», – зауважує глава асоціації.

Як відомо, тільки за останній рік вартість хліба збільшилася на 12,5%. Тенденція зростання ціни не припиняється, розповів економічний експерт Олег Пендзин.

Натомість керівник Союзу українського селянства Іван Томич стверджує, що цього року в Україні очікується хороший урожай озимої пшениці та яблук.

Однак, поки що ціни в Україні ростуть. Несприятливі погодні умови, високі ціни на пальне, зростання вартості газу та електроенергії негативним чином позначилось на вітчизняному агарному секторі, внаслідок чого вартість сільськогосподарських продуктів є помітно вищою, аніж в аналогічному періоді минулого року.

Тим часом Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь та готує проєкт відповідної постанови.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...