В Україні підскочили ціни на АЗС: Експерт спрогнозував, на скільки ще здорожчає бензин

Від 1 липня в Україні здорожчало пальне. Утім, за словами експертів, такий перехід буде дуже поступовим. Детальніше про це розповів економіст Олег Пендзин, передають Патріоти України.

Він каже, що приблизно до 11 грн може піднятися ціна на літр 95-го бензину. "Але я думаю, що за рахунок своєї маржі десь 3 грн перекриють торгівельні мережі. Тому я думаю, що максимальна ціна, на яку підніметься літр бензину, буде 6-7 грн", - зазначає експерт. Він додає, що здорожчання буде поступовим, оскільки у торговельних мережах ще достатньо запасів залишків пального.

"Я думаю, ціна на бензин закріпиться на рівні 53-54 грн за літр... Ми бачимо, що на світовому ринку нафта трошки дешевшає, як наслідок нафтопродукти в закупі можуть трохи подешевшати. Тому цілком можливо, що ціна 50+ грн на літр бензину і буде", - наголошує експерт.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...