В Україні підвищення податків не уникнути: У МВФ назвали ключову частину програми для України

Ключовим завданням України у рамках реалізації поточної програми розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду (МВФ) є мобілізація внутрішніх доходів державного бюджету. Це стосується не лише скорочення витрат та запровадження фінансових обмежень, а й збільшення податкових надходжень, що влада планує зробити шляхом підвищення ставок деяких податків та детінізації, передають Патріоти України.

"Щодо питання про податки та доходи до 2025 року, мобілізація внутрішніх надходжень у середньостроковій перспективі є ключовою складовою програми (EFF. – Ред.)", – заявила 11 вересня директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак, передає "Укрінформ". За її словами, такий підхід допоможе "створити простір для критично важливих витрат, зберегти необхідні резерви та відновити фіскальну стабільність".

Так Козак прокоментувала підсумки п'ятого перегляду програми EFF. У Фонді зазначили, що бюджет України на 2025 рік має враховувати "фінансові обмеження" та "забезпечення стійкості боргу". Проте водночас у МВФ вважають за необхідне й збільшення податкових надходжень.

Вас може зацікавити:Народного депутата кількох скликань підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах: відомо ім'я. Фото

Вас може зацікавити:"Хай заткнуться з тим "русскім Донбасом". Ніна Набока – про своє україномовне село на Донеччині, три шлюби та інтимні сцени в кіно

У МВФ вже заявляли, що сприймають прогрес у перегляді податкових ставок в Україні як важливий сигнал. У фонді впевнені: уникнути підвищення податків не вдасться, оскільки Україна має стати самодостатньою у питанні доходів держбюджету.

"Донори очікують, що Україна виконає свою частину роботи і поступово ставатиме самодостатньою. Ми помітили жваву дискусію в українському суспільстві щодо податкових змін, які пропонує уряд. Певне збільшення податкових ставок, на жаль, потрібне", – зазначав голова місії МВФ в Україні Гевін Ґрей.

Нагадаємо, програма EFF була схвалена Фондом 31 березня 2023 року. Вона розрахована на чотири роки та передбачає загальний обсяг фінансування у сумі 15,6 млрд дол. Станом на початок вересня-2024 Україна отримала 3,59 млрд дол. двома траншами. Надходження третього траншу в сумі 1,1 млрд дол. очікується найближчим часом.

В Україні підвищення податків не уникнути: У МВФ назвали ключову частину програми для України

п’ятниця, 13 вересень 2024, 10:52

Ключовим завданням України у рамках реалізації поточної програми розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду (МВФ) є мобілізація внутрішніх доходів державного бюджету. Це стосується не лише скорочення витрат та запровадження фінансових ...

Українців попередили, що опалювальний сезон буде найскладнішим за час великої війни: Що потрібно встигнути зробити

п’ятниця, 13 вересень 2024, 10:44

Наступний опалювальний сезон стане найскладнішим за весь час повномасштабної війни. Причина – втрата 9 ГВт потужностей через російські атаки, що перевищує обсяг усієї підконтрольної Україні атомної генерації. При цьому роботи з підготовки країни до зим...