В Україні планують запустити дві накопичувальні пенсії: Як працюватиме система

В Україні з 2021 року планують запустити дві накопичувальні пенсійні системи, передають Патріоти України.

"Накопичувальним рівнем зможуть користуватися усі потенційні пенсіонери. Хочу зазначити, що є дві окремі накопичувальні пенсійні системи. Перша - це запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи з 2021 року. Також працюємо над другою, але для людей віком до 35 років, які працюють на роботах, що надають право на пільгову пенсію. Професійна накопичувальна система також може бути запроваджена наступного року", - заявила міністр соцполітики Марина Лазебна.

За її словами, зараз коефіцієнт заміщення трудових доходів пенсією становить 27-28%. Раніше був 57-60%. "Спостерігаються тенденції до зменшення. А за стандартом Міжнародної організації праці має бути не менше 40%. Якщо через 20 років у нас буде мало людей працездатного віку, хто утримуватиме пенсіонерів? Тому і потрібна накопичувальна система. Зараз точаться дискусії навколо моделі управління та захисту активів", - додала Лазебна.

Накопичувальна професійна пенсійна система охопить майже 150 тис. працівників, зайнятих на роботах із важкими і шкідливими умовами праці. Роботодавець буде платити кошти за працівника на його накопичувальний рахунок. Якщо працівник звільниться, накопичення залишаться за ним. "Законопроєкт проходить процедуру узгодження", - наголосила міністр.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...