В Україні подорожчав долар: Аналітик розповів про розворот тенденції і спрогнозував новий курс

В Україні курс долара до кінця травня може подорожчати на 10-20 коп./$ і досягти позначки в 26,7-26,8 грн/$, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,6/26,9 грн/$ . Однак говорити про розворот тенденції в сторону девальвації поки ще рано. Про це заявив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, передають Патріоти України.

"На найближчий тиждень ми не очікуємо істотної зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,7-26,8 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,6/26,9 грн", – прогнозує експерт.

Відзначимо, долар стійко знижувався кожен день аж до середи. У середу ситуація кардинально змінилася, і долар помітно подорожчав, відігравши відразу кілька попередніх днів зниження. У четвер зростання долара продовжилося, хоча і був більш помірним.

"Поки рано говорити про розворот тенденції. Досить імовірно, що на "вузькому" ринку до зростання валюти могли привести дії декількох великих покупців. Після вичерпання їх попиту гривня може повернутися до зміцнення", – прогнозує Іосуб.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...