В Україні попит на генератори та павербанки злетів у 10 разів - на ринку виник дефіцит

В Україні через атаку Росії на енергетичну систему та віялові відключення електроенергії попит на павербанки та генератори злетів у 10 разів. Найчастіше українці купують компактні генератори потужністю 2,5-2,8 кВт. Про це повідомили представники одного з великих маркетплейсів, передають Патріоти України.

Так, у вересні кількість проданих генераторів збільшилась у 10 разів, а у жовтні – у 5 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середній чек загалом зріс на 82% і становить понад 30 тисяч гривень. Найбільш популярні моделі, які вибирають українці, – це компактні генератори 2,5-2,8 кВт. Власники приватних будинків віддають перевагу двопаливним генераторам, дизельним і бензиновим, 5,5 кВт і більше.

Через високий попит на ринку стався дефіцит. Середній чек зарядних станцій за 3 квартал становить 28 тисяч гривень. Обсяг продажів павербанків зріс удесятеро порівняно з 2021 роком.

Якщо в довоєнний час популярними були менш ємні моделі, то нині підвищений попит мають більш ємні від 20000 mAh, які підходять для смартфонів, смарт-годинників і планшетів. Середній чек за 3 квартал 2022 року становить 2 тисячі гривень.

"Також продовжують купувати необхідну електроніку, товари для віддаленої роботи, навчання та побуту – ці категорії товарів не втрачають популярності, хоча загальний попит знизився. Продаж одягу, взуття, шкільної форми, дитячих товарів та іграшок впав на 90%. До грудня на генератори, сонячні панелі, павербанки спостерігатиметься дефіцит", – зазначає Наталія Панкратова, операційна директорка ДК "АЛЛО" та керівник маркетплейсу allo.ua.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...