В Україні розпочалась масштабна перевірка пенсій: Хто може залишитися без виплат

В Україні розпочалася масштабна перевірка даних отримувачів соціальних виплат, у тому числі й пенсіонерів, про проведення якої говорили вже досить давно. Про це розповіла в етері "Українське радіо: Вінниця" керівниця Головного управління Пенсійного фонду області Олена Корчака, передають Патріоти України.

За її словами, перевірку даних отримувачів проводять Міністерство фінансів України та Пенсійний фонд. Верифікації підлягають особисті дані пенсіонера: прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, ідентифікаційний номер, серія, номер паспорта, ІД-картки або інші документи, що засвідчують особу.

Звірка проводиться між даними реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд із даними Державних податкової та міграційної служб України, а також даними з держреєстру актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції України.

Припинення нарахування та здійснення державної виплати за результатами перевірки провадиться:
- якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять неправдиві відомості;

- на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України;

- у разі смерті одержувача пенсії.

Застраховані особи зобов’язані повідомляти органи Пенсійного фонду про зміну даних, що вносяться до персональної облікової картки у системі персоніфікованого обліку та Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування; виїзд за межі держави та про обставини, що викликають зміну статусу, протягом десяти днів з моменту їх виникнення.

Олена Корчака зазначила, що з 1 травня 2023 року до Головного управління надійшла інформація про «недійсні» паспорти за 826 особами, з них до 564 електронних пенсійних справ внесено оновлені дані.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...