В Україні власників генераторів можуть оштрафувати на 500 тис. грн: Хто опиниться в зоні ризику

Українці, які користуються генераторами, можуть отримати штрафи, сума яких досягає 500 тис. грн. Справа в тому, що зберігати пальне для генератора без відповідної ліцензії не можна, а підприємствам узагалі потрібно оформляти спеціальні документи. Про те, чому українці можуть заплатити пів мільйона штрафу та які є винятки з правил, а також як правильно користуватися генераторами, – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Якщо в підприємця немає дозволу на зберігання, то це є порушенням законодавства, яке карається сумою до 500 тис. грн. Але існують деякі винятки з правил (відповідно до ст. 15 Закону № 481):

  • підприємства, установи та організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
  • підприємства, установи та організації системи державного резерву;
  • суб'єкти господарювання для зберігання палива, що споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- й газодобувних майданчиках, бурових платформах і не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Чим небезпечний генератор і як правильно користуватися

В Україні вже зафіксовано випадки травмування і загибелі людей під час порушення правил експлуатації генераторів. Під час використання забороняється його:

  • встановлювати всередині приміщення;
  • встановлювати на балконі;
  • зберігати запас палива на відстані від генератора меншій за 10 метрів;
  • використовувати генератори чи інші пристрої, які не є сертифікованими в Україні;
  • під'єднувати генератор до електричної мережі.

Генератори можна встановлювати тільки ззовні будівель, але відстань повинна бути не меншою за 6 метрів. Виняток – коли стіна, за якою стоїть пристрій, протипожежна.

Джерело: Обозреватель

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...