
В Україні через повномасштабну війну виник дефіцит деяких продуктів. Це мелітопольська черешня, сіль із Соледара, херсонські кавуни, цибуля та помідори. Ціни порівняно з минулим роком зросли на третину. Реальні доходи українців впали на 25%, тому споживчий кошик змінився, передають Патріоти України.
Вони стали їсти більше хліба, картоплі та макаронів.Жителі України почали більше економити, купують менше м'яса та риби, ціни на які залишаються високими. Хліб подорожчав через перебої з електроенергією. Вони спричинили те, що цілі партії, які почали випікатися, довелося викидати як брак. На вартість продукту вплинули витрати на паливо, оплата праці та висока собівартість інгредієнтів.
Овочі та фрукти також помітно подорожчали, картопля залишилася найдешевшою. Яйця в магазинах коштують від 60 грн за десяток, на ринку можна купити їх трохи дешевше. Вартість цибулі за рік зросла в 4,5 рази через дефіцит на ринку та високий попит.
Подорожчання яєць пов'язане з сезонним фактором, зниженням поголів'я курсу та використанням генераторів. Чекати на швидке зниження цін не варто, зазначають аналітики. Економісти прогнозують, що вартість продуктів не сильно падатиме. Це обумовлено інфляцією, яка цього року очікується на рівні 30%
В Україні зберігається високий дефіцит робітничих і висококваліфікованих кадрів, особливо в ІТ, логістиці, освіті та медицині. Наразі, безпека, наявність житла та конкурентна зарплата є ключовими факторами, які мотивуватимуть українців повертатися на р...
В Україні перед Різдвом найбільше подорожчають яйця, свинина, делікатеси та частина молочної продукції. Зокрема, ціни підскочать на консерви та інгрідієнти до святкових страв. Пік зростання вартості очікується після 20 грудня, коли попит досягне максим...