В Україні зросла кількість тих, хто втратив роботу, а зарплату скоротили кожному другому - результати опитування

Кількість українців, які втратили роботу, зросла. У липні таких було 39% проти 35% у червні. При цьому в половини працівників помітно скоротилися зарплати. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", передають Патріоти України.

Аналітики встановили, що серед тих, хто мав роботу до війни, працюють 59%. З них.

  • повноцінно зайняті – 34%;
  • зберегли часткову чи віддалену зайнятість – 19%;
  • втратили роботу та знайшли нову – 6%.

При цьому опитування показало, що в половини працівників знизилася зарплата від 10% і більше. У 43% зарплата не змінилася, а 9% – зросла.

Зниження доходів найсильніше відчули ті, хто працює віддалено або частково зайнятий, а також приватні підприємці. Більшість держслужбовців зберегли зарплату.

При цьому майже вдвічі зросла кількість охочих розпочати власний бізнес. 45% хотіли б зайнятися підприємництвом, 9% уже мають власну справу, а 46% не мають такого бажання.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...