"Вбивають" аномальна погода і коронавірус: У російського "Газпрому" почалися серйозні проблеми

Криза через пандемію коронавірусу і тепла зима привели до різкого скорочення доходів "Газпрому" від експортних поставок російського газу. У порівнянні з березнем минулого року прибутки від експорту газу по трубопроводах скоротилися вдвічі, передають Патріоти України.

За даними Федеральної митної служби РФ, в березні Росія експортувала газ на суму $ 1,776 млрд. Це більш ніж в два рази менше, ніж було отримано від експорту газу в березні 2019 року - $ 3,713 млрд, пише "РБК".

Обсяг газу, що експортується рік до року скоротився на 4,3 млрд куб. м: 18,4 млрд куб. м газу в березні 2019 року проти 14,1 млрд куб. м в березні 2020 року. У порівнянні з лютим 2020 року вартість поставок впала на 12,9%. При цьому обсяг поставок скоротився лише на 0,7%.

Експорт зрідженого природного газу (СПГ) з Росії в березні склав $ 457,7 млн, або 3 млн куб. м. У кількісному вираженні обсяг експортованого СПГ виріс (з 2,6 млн куб. м), проте його вартість впала (з $ 510,5 млн).

Дворазове падіння доходів від експорту природного газу також фіксувалося в січні-лютому 2020 року. Однією з причин зниження експортних показників стала надзвичайно тепла зима в Європі. Крім того, в 2019 році європейські споживачі російського газу зробили великі запаси в сховищах до підписання транзитного контракту "Газпрому" з Україною, яке відбулося в грудні 2019 року.

За словами керівника фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Олександр Іваннікова, групові показники компанії за міжнародними стандартами фінансової звітності погіршуються.

За прогнозами "Газпрому", в 2020 році експорт газу знизиться на 16,4% - з 199,2 млрд до 166,6 млрд куб. м, а середня ціна газу впаде на 37%, з $ 210,6 до $ 133 за 1 тис. куб. м. Старший директор групи з природних ресурсів і сировинних товарів агентства Fitch Дмитро Маринченко на основі цих даних попереджав про можливе падіння виручки "Газпрому" від експорту в два рази в порівнянні з 2019 роком.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...