Великий переділ "слуг": Вітренко написав заяву про звільнення з "Нафтогазу", вже відомо, хто обійме ласу посаду, - ЗМІ

Юрій Вітренко

Найближчим часом Юрій Вітренко піде з посади очільника НАК «Нафтогаз України», він уже написав заяву про відставку. Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на співрозмовників у Верховній Раді та «Нафтогазі».

За словами співрозмовників видання, місце очільника «Нафтогазу» має зайняти чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За процедурою, Вітренка мала б звільнити наглядова рада «Нафтогазу», однак за її відсутності це може зробити Кабінет міністрів, який наразі виконує її функції.

«Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать виконувача обов’язків, а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії», – каже співрозмовник.

Народний депутат Ярослав Железняк своєю чергою повідомив, що на найближчому пленарному тижні у парламенті відбудеться розгляд кадрових питань. За інформацією нардепа, після переходу Чернишова на нову посаду Міністерства розвитку громад і територій та інфраструктури будуть об’єднані, а нове відомство очолить чинний голова Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

«За моєю інформацією на найближчий пленарний тиждень заплановане кадрове питання. Пов’язане з регіональною політикою. Звільнення пана Чернишова у зв’язку з переходом на нову посаду. Начебто само міністерство регіональної політики мають об’єднати з Мінінфраструктури і передати повністю Кубракову», – написав Железняк.

Юрій Вітренко написав заяву про звільнення з «Нафтогазу» – ЗМІ фото 1

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...