Від сьогодні в Україні зросли тарифи на комуналку: За що доведеться платити більше

В Україні стартував черговий виток підвищення комунальних тарифів Вже від сьогодні, 1 квітня, НКРЕКП має підвищити тарифи на воду. При цьому інші тарифи поки що залишаться незмінними. Але це - не надовго, передають Патріоти України.

Тарифи на воду

НКРЕКП вже розглянула тарифи на воду та каналізацію. По суті залишилося офіційно оголосити про підвищення тарифів. Причому це має зробити саме Нацкомісія, оскільки саме вона затверджує тарифи на воду. При цьому у різних містах вони зовсім різні. Вартість води може відрізнятися вдвічі або навіть більше.

Нацкомісія планує підвищувати тарифи на воду у два етапи: перший етап стартує з 1 квітня, а другий запланований з 1 липня. На першому етапі тарифи мають зрости в середньому на 12,3%, а на другому ще на 14,1%. Таким чином, сумарно за два етапи вартість води має зрости на 28,1% порівняно з тією вартістю, що була в березні 2023 року. У середньому для однієї української родини плата за воду та каналізацію стане вищою на 60 гривень.

Після підвищення найнижча сумарна вартість доставки та відведення води збережеться у Львові: по 27,9 грн з квітня та по 28,62 грн з липня. А ось найдорожча вода буде на Кіровоградщині. Там за доставку та відведення кубометра води доведеться віддати 61,7 гривні.

Тарифи на газ

Тарифи на газ залишатимуться незмінними до закінчення офіційного опалювального сезону. А оскільки більшість українців отримує газ від Нафтогазу, то у квітні діятиме тариф 7,99 грн/кубометр.

Тарифи на електроенергію

Вартість електрики також поки що залишиться незмінною. Принаймні, уряд вирішив зберегти пільгові тарифи на електроенергію також до офіційного завершення опалювального сезону, тобто до 1 травня.

Тарифи на тепло

Ці тарифи заборонено змінювати до закінчення дії воєнного стану та ще півроку після нього. На їхнє підвищення діє мораторій. Тому вартість опалення у квітні залишиться незмінною. Втім, у багатьох містах опалення вже вимкнули в останні дні березня, а в деяких вимикають з 1 квітня

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...