Відновлення роботи особливо радісним не стане: Як подорожчає проїзд у транспорті через карантин

Питання про підвищення вартості проїзду вже вирішене, однак, ще обговорюється, яким воно буде.

Проїзд в громадському транспорті після відновлення його роботи подорожчає. Про це повідомив експерт з транспортних питань В'ячеслав Коновалов в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами, питання про підвищення вартості проїзду вже вирішене, однак, ще обговорюється, яким буде це підвищення. "Як мінімум третина ринку знаходиться в жахливому фінансовому становищі. Вони довго стояли, і їм треба якось "відбивати" ці кошти. Обмеження за кількістю пасажирів в транспорті - це автоматом означає, що витрати підвищаться. Поки обговорюється підвищення від 10 до 15 гривень. Вже зараз корпоративні перевезення, організовані місцевою владою для розвезення працівників стратегічно важливих підприємств, там беруть по 15 гривень", - сказав експерт.

Уряд раніше повідомляв, що на період карантину будуть діяти обмеження на кількість пасажирів в салоні транспорту. Природно, це вдарить по прибутку транспортних компаній, і це вже обговорюється їх власниками.

Мер Києва Віталій Кличко запевняв жителів столиці, що тарифи на проїзд у громадському транспорті міста після повноцінного відновлення його роботи підвищувати не планують, однак на приватних автоперевізників позиція влади Києва не вплине.

За словами В'ячеслава Коновалова, зростання вартості проїзду торкнеться також залізничних перевезень. Якщо планове підвищення тарифу в поточному році планувалося на рівні 20%, то тепер ціни виростуть на всі 30%.

Вимоги щодо обмеження кількості людей в салоні торкнеться й літаків, що само собою спричинить зростання цін на авіаквитки. Транспортний експерт вважає, що в перший місяць авіакомпанії намагатимуться не піднімати ціни, щоб заманити клієнтів, "а потім ціни на пасажирські авіаперевезення різко злетять і будуть дуже високими".

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...