Вкрадено в народу України: "ПриватБанк" подав на Кіпрі позов проти Коломойського та Боголюбова на $5,5 млрд

Позов пов'язаний з сумнівними транзакціями, які були проведені в "ПриватБанку" в період з 2013 по 2016 роки.

"ПриватБанк" подав позов проти колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму $5,5 млрд. Позов пов'язаний з сумнівними транзакціями, які були проведені банком в період з 2013 по 2016 роки. Про це повідомив член Наглядової ради держбанку Роман Сульжик в ефірі програми "Свобода слова" з Савіком Шустером, передають Патріоти України.

"ПриватБанк" подав новий позов до юрисдикції Кіпру проти колишніх власника банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму 5,5 млрд доларів. Цей позов пов'язаний з сумнівними транзакціями, які були проведені в "ПриватБанку" в період з 2013 по 2016 роки. І на цей раз позов поданий ще й на одного з тодішніх членів правління і двох компаній на Кіпрі, які належать людям, пов'язаним з колишніми власниками "Привату", – заявив Сульжик.

"До останнього моменту юристи вирішували, казати чи ні. Приватбанк подав новий позов до юрисдикції Кіпру проти колишніх власників Приватбанку - панів Коломойського і Боголюбова на суму 5,5 млрд доларів. Це як раз порівняно з усім траншем МВФ. Цей позов пов'язаний з сумнівними тразакціями, які були проведені в Приватбанку в період 2013-2016 років. І цього разу вони не єдині. Тому що в судах про які ми говорили - в Лондоні, США ми судимося тільки з колишніми власниками, зараз них приєднається один з колишніх членів правління. Також дві компанії на Кіпрі - PrimeCap Limited і DuxtonLimited, які також належать також панам Коломойському, і вони пов'язані з власниками цих компаній. І, я хочу сказати, що вже зараз державний Приват веде чотири найбільших розгляди в судах Англії, Америки, Ізраїлю, зараз Кіпру", - додав банкір.

Відповідаючи на питання "чому на Кіпрі?", Сульжик заявив: "Ми вважаємо, що сумнівні операції відбувалися там. Це був висновок грошей з банку.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...