Влада "розщедрилася" від душі: Українцям розповіли, хто отримає додаткові 50 гривень до пенсії

В Україні можна не тільки перейти з одного виду пенсійних виплат на інший, а й отримати 50 грн надбавки до пенсій на догляд. Зокрема, багатьох громадян цікавить, хто ж може отримати таку виплату. Про це повідомив "Пенсійний кур'єр", зазначають Патріоти України.

Хто отримає надбавку

Так, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.07.2008 № 654 "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян", отримати надбавку до пенсії на догляд у розмірі 50 грн мають право:

  • Люди, які мають інвалідність I групи;
  • Одинокі люди з інвалідністю II групи, яким потрібен постійний сторонній догляд або досягли пенсійного віку;
  • Самотні люди з інвалідністю III групи. Зокрема, які досягли пенсійного віку;
  • Одинокі пенсіонери за віком та за вислугу років, які потребують постійного стороннього догляду та одержують пенсію відповідно до законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Також ті, які отримують державну соціальну допомогу на догляд відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю".

Зазначимо, що з 1 жовтня пенсіонери від 75 до 80 років отримуватимуть додатково до пенсії до 400 гривень на місяць. Для громадян цього віку встановлюється мінімальна пенсія в розмірі 2,5 тисячі гривень за наявності страхового стажу 20-25 років і більше.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...