Влітку українцям підвищать пенсії: Кого торкнеться індексація та на скільки зростуть виплати

У липні у низки категорій українців підвищаться пенсійні виплати. Про це в ефірі телемарафону заявила директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко, передають Патріоти України.

На початку весни в Україні провели масштабну індексацію пенсій. Підвищення торкнулося понад 10 мільйонів українців. Наступне підвищення проведуть у червні та липні.

Доплати, які пенсіонери повинні були отримувати з 1 квітня, вони отримають лише на початку червня — заднім числом. Відноситься це до громадян, які працюють, відповідно до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

"Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде проведений з 1 квітня, як це передбачено законодавством. Однак проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише в червні разом з доплатою за квітень і травень", — сказала Охріменко.

Причина того, що нарахування доплат відбудеться із запізненням, у зміні правил звітності страхувальників про сплату єдиного внеску на обов'язкове страхування. Якщо раніше це відбувалося щомісяця, то тепер - кожен квартал.

У липні проведуть ще один перерахунок пенсій для державних службовців, науковців, а також співробітників органів місцевого самоврядування. Підвищення очікується на рівні 19,7%, проте підсумкова сума для кожного українця буде різною. Чим вище початкова сума пенсії, тим більше буде підвищення.

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...