Вогні пливли один за одним: Парад супутників Ілона Маска зняли на відео над Києвом

У суботу, 8 травня, над Києвом зняли на відео парад супутників Starlink, запущених компанією Ілона Маска SpaceX. Ролик було опубліковано у Telegram Київ Оперативний, передають Патріоти України.

Так, на кадрах видно, як у нічному небі чітко один за іншим рівною лінією пливуть вогні. Судячи з відео, у його автора таке явище викликало здивування та зацікавленість.

Зазначимо, 4 травня SpaceX успішно запустила свої чергові 60 супутників Starlink ветеранським прискорювачем Falcon 9 B1049. Наразі їх уже понад 1300 і вони можуть перетворитися на тисячі супутників, що перебувають на низькій навколоземній орбіті. Мета SpaceX – зробити швидкісний інтернет доступним для всього світу.

7 травня у нічному небі над штатом Юта (США) також було помічено серію супутників Starlink, однак деякі користувачі мережі вважали, що ці вогні – частина китайської ракети-носія "Чанчжен-5Б".

Starlink – це проєкт американської компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості у космос. Утворена в такий спосіб нова система зв'язку зможе надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених від комунікацій місцях. Першою компанія почне обслуговувати територію Канади та північ США. Глобальне покриття Землі очікується у 2021 році.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...