Вперше в історії: Нафта WTI подешевшала нижче за $1 за барель

Падіння цін на нафту зумовлене рекордним зниженням попиту на вуглеводні через економічну кризу.

Вартість травневих ф'ючерсів еталонної північноамериканської нафти WTI увечері 20 квітня опустилася нижче за $1 за барель. Про це свідчать дані торгів на Лондонській біржі The ICE Futures, передають Патріоти України.

Котирування нафти зі строком постачання у травні 2020 року (строк укладання контрактів спливає сьогодні ввечері) опускалися до $1,17 за барель, що є мінімумом протягом 37 років – упродовж усієї історії торгів цим сортом нафти.

Станом на 20.56 за київським часом вартість WTI упала до $0,5 за барель. Водночас падіння вартості червневих ф'ючерсів не настільки значне. На момент публікації новини нафта WTI зі строком постачання в червні торгувалася по $22 за барель (приблизно на 6% нижче, ніж на закритті попереднього дня торгів).

Стрімке здешевлення нафти зумовлене рекордним падінням попиту на вуглеводні через кризу і побоювання трейдерів, що нафтосховища незабаром буде заповнено. 10 квітня країни ОПЕК+ оголосили про домовленість знизити рівень світового видобутку нафти. Угоди було досягнуто за місяць після розірвання попередньої угоди, що спровокувало рекордне падіння цін на сировину. Станом на 9 березня вартість нафти Brent упала на 30% – до $33 за барель, що стало максимальним денним падінням із 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці. 30 березня ціна Brent упала нижче за $23 за барель.

Незважаючи на те, що країни ОПЕК+ уклали угоду про рекордне зниження світового нафтовидобутку, вартість нафти 13 квітня залишилася практично незмінною. Учасники ринку побоюються, що зниження нафтовидобутку буде недостатньо, щоб компенсувати падіння попиту на вуглеводні через пандемію коронавірусу і пов'язану з цим світову економічну кризу.

16 квітня Організація країн – експортерів нафти (ОПЕК) спрогнозувала найсильніше в історії падіння попиту на нафту – 2020 року воно сягне 6,8 млн барелів на добу, водночас тільки у квітні попит упаде на 20 млн барелів на добу.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...