Вперше від початку війни банки планують пом’якшити умови кредитування: Для кого і що зміниться

Фінустанови вперше від початку війни планують у ІІІ кварталі пом’якшувати кредитування для малого, середнього бізнесу та для населення як для іпотечних, так і споживчих кредитів. Про це повідомляє Національний банк України, передають Патріоти України.

"Кількість схвалених заявок на позики населенню продовжує зростати. Респонденти повідомили про зростання кредитного ризику та очікують на його підвищення у ІІІ кварталі", - йдеться у повідомленні.

Як свідчать результати щоквартального опитування банків про умови кредитування, обсяг позик як бізнесу, так і населення в наступні чотири квартали продовжить зростати.

Попит на іпотеку зростає третій квартал поспіль, а на споживчі кредити – вперше з IV кварталу 2021 року. Передусім попит домогосподарств на кредити стимулюють нижчі відсоткові ставки. У ІІІ кварталі банки й надалі очікують на зростання попиту населення на кредити.

"Кредитні стандарти для бізнесу у ІІ кварталі дещо підвищено. Найбільше – для довгострокових і валютних позик. У ІІІ кварталі, вперше з початку повномасштабного вторгнення росії, банки планують послабити корпоративні стандарти кредитування для МСП, короткострокових та гривневих кредитів. Натомість фінустанови очікують на подальше підвищення кредитних стандартів для довгострокових і валютних позик", - зауважили у Нацбанку.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...