Врятувати "душку" Путіна: У Німеччині вигадали фонд для захисту від санкцій "Північного потоку-2"

Влада Німеччини продовжує вважати «Північний потік - 2» економічним проектом і не сприймає екстериторіальні санкції США. Про це заявила в середу на брифінгу в Берліні заступник офіційного представника Кабміну ФРН Ульріке Деммер, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

«Північний потік - 2» - економічний проект», - сказала вона і додала, що ставлення Берліна до будівництва газопроводу залишається колишнім. За її словами, не змінювалася позиція і по відношенню до екстериторіальних санкцій США, які в ФРН вважають такими, що суперечать міжнародному праву.
1 січня вступили в силу положення оборонного бюджету США, які включають розширення санкцій проти газопроводів «Північний потік - 2» і «Турецький потік».
Раніше Nord Stream 2 AG ( «Норд стрім АГ») завершила роботи по будівництву 2,6 км трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини. Як очікується, в середині січня почнеться укладання труб по двох паралельних гілках газопроводу «Північний потік - 2» у виключній економічній зоні Данії.
Проект «Північний потік - 2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. До теперішнього часу газопровід побудований на 94%. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того як швейцарська Allseas ( «Оллсіз») відмовилася від укладання труб через можливі санкції з боку США.
Повідомлення про створення фонду
Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр німецької федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія Мануела Швезіг планує створити спеціальний фонд по захисту клімату з метою обходу санкцій, висунутих США проти газопроводу. Як писала «Більд», фонд дозволить класифікувати «Північний потік - 2» в якості «одного з найважливіших компонентів для захисту навколишнього середовища», що нібито автоматично виведе його з-під впливу санкцій. Крім того, створювана організація повинна служити для завершення проекту.
Для вирішення цього завдання, як зазначає видання, фонд має намір створити спеціалізоване комерційне підприємство, продукти та послуги якого будуть служити виключно в цілях завершення будівництва «Північного потоку - 2». Таким чином, як підкреслює «Більд», компанії ФРН, яким загрожують санкції США, будуть взаємодіяти з російською стороною за допомогою економічних інструментів, що надаються фондом.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...