"Все пропало!": Росія готується до рекордного дефіциту бюджету

Всього в Росії очікують, що доходи бюджету складуть близько 15,2 трлн рублів.

Сьогодні, 20 квітня, джерело, близьке до російського уряду, повідомило "Известиям", що дефіцит федерального бюджету Росії може досягти позначки в 5,6 трлн в 2020 році, передають Патріоти України.

При цьому раніше планувалося, що профіцит складе близько 900 млрд. Зазначається, що такі суми фігурують в розрахунку на те, що російська нафта Urals в середньому буде коштувати 20 доларів за барель. Всього в Росії очікують, що доходи бюджету складуть близько 15,2 трлн рублів. При цьому не врахована сума покупки російського Сбербанку у Центробанку. Джерело з'ясувало, що в Мінфін вже підготував план по виходу з ситуації. Так, 2 трлн буде виділено з Фонду національного добробуту, близько 1 трлн знайдуть в додаткових джерелах бюджету, а решту грошей займуть на ринку під акції та облігації. При цьому Мінекономрозвитку поки не підготувало новий макропрогноз на 2020 рік з урахуванням падіння цін на нафту.

Раніше глава "ВТБ" Костін заявив, що в результаті кризи, що виникла через пандемію нової коронавірусної інфекції в світі та РФ, російські банки можуть втратити до 2,5 трлн рублів при песимістичному прогнозі.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...