Викиди вуглекислого газу в 10-50 разів менші: Знайдено "зелене" паливо для заміни вугілля

В середньому 2 тонни біопаливних гранул з лушпиння соняшнику виділяють стільки ж тепла, скільки 3,2 тонни деревного палива, 957 кубічних метрів газу, 1000 літрів дизельного палива або 1370 літрів мазуту.

Пелети із соняшнику. Фото: agrovektor.com.

Пелети з спресованих відходів соняшнику при згорянні виділяють близько 19 тис. КДж/кг тепла, що перевищує показники деревини і дорівнює деяким видам кам'яного вугілля. При цьому під час згорання паливних гранул не виділяється шкідливих речовин. Про це пише InVenture, передають Патріоти України.

З урахуванням того, що відходи соняшника є дешевою сировиною, пелети можуть стати вигідним і екологічно чистим замінником вугілля. В середньому 2 тонни біопаливних гранул з лушпиння соняшнику виділяють стільки ж тепла, скільки 3,2 тонни деревного палива, 957 кубічних метрів газу, 1000 літрів дизельного палива або 1370 літрів мазуту. При цьому використання пелет істотно відрізняється від викопного палива з точки зору викиду шкідливих речовин в атмосферу . При горінні гранул виділяється менше диму, і в атмосферу не потрапляють забруднення, зазначає видання.

Якщо порівнювати пелети з вугільної генерацією, яка вважається однією з найбрудніших в світі, то при використанні біопалива викиди вуглекислого газу в 10-50 разів менші, а зольність в 15-20 разів менша, ніж при спалюванні вугілля. Від звичайної деревини гранули відрізняються більш низьким вмістом вологи 8-12% в порівнянні з 30-50% в звичайних дровах, і приблизно в півтора рази більшою щільністю.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...