Вимкнень не уникнути? Експерт розповів, скільки ще років в Україні триватимуть проблеми з електроенергією

Росія продовжує націлено атакувати українську енергетику, що завдає серйозних економічних збитків Україні. Сили оборони та енергетики працюють над мінімізацією наслідків, але це проблема може тривати ще 2 роки. Про це розповів заступник директора Асоціації енергетичних та природних ресурсів Андрій Закревський в інтерв'ю 24 Каналу, передають Патріоти України.

Андрій Закревський повідомив, що уряд розробив план для зменшення впливу російських атак на енергетику через впровадження маневрової розподільчої системи та конкурс на найвигіднішу ціну за електроенергію, щоб збалансувати різні джерела енергії.

Він зазначив, що для управління надлишком чи нестачею електроенергії Україна може використовувати експорт та імпорт. В Україні є можливість купувати електроенергію з Європи або продавати її європейським країнам. Раніше, коли була надлишкова енергія і не було можливості експорту, доводилося відключати атомні реактори.

Закревський пояснив, що раніше було важко збалансувати енергетичну систему через відсутність маневрових можливостей. Нещодавно така система з'явилася, але одразу після її запуску Росія завдала удар по українській енергетиці. Він додав, що через 2 роки енергетична система України може стати менш вразливою завдяки децентралізації та створенню нових виробництв електроенергії.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...