З архіву ПУ. "Конкурент української "Мрії": У США випробували найбільший літак у світі (фото, відео)

Двухфюзеляжний літак Stratolaunch розігнався на злітно-посадковій смузі до 145 км / год.

Найбільший літак у світі. Фото: скріншот з відео.

У Каліфорнії (США) пройшли випробування двухфюзеляжного літака Stratolaunch. Про це повідомляє видання "Хайтек+", передають Патріоти України.

Двухфюзеляжний літак Stratolaunch розігнався на злітно-посадковій смузі до 145 км / год. З нього планують запускати в космос ракети із супутниками.

Stratolaunch повинен стати першим комерційним літальним апаратом, здатним запускати на орбіту Землі відносно невеликі вантажі. Інженери планують підняти у повітря літак вже у найближчі рік-півтора.

Першим корисним вантажем Stratolaunch стане невелика ракета Pegasus. Ракета важить 22 тонни, але це лише одна десята від вантажопідйомності грандіозного космоплана - 250 тонн.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...