З архіву ПУ. "Цены будут только расти": В окупованому Криму б'ють на сполох через швидке зубожіння (фото)

Ціни в магазинах в окупованому Росією Криму у 1,5-2 рази вище, ніж на материковій частині України. При цьому місцеві жителі впевнені - дешевшати продукти вже не будуть, навіть незважаючи на "переможне" будівництво Кримського мосту, який нібито повинен був у рази поліпшити постачання анексованого півострова. Про це в Facebook напередодні нового 2020 року розповів блогер Олександр Горний, передають Патріоти України.

"Я впевнений, що зниження цін у Криму не буде. Кримський міст дозволив поліпшити логістику, зменшити терміни поставки, трохи знизити кости. Можливо, трохи знизиться цінник на метал, ліс і сипучі матеріали, але не більше. Ціни будуть тільки рости і це виняткова системна проблема Криму, яку адміністративно не вирішити", – написав Горний.

Він опублікував фотографії цінників з кримських магазинів. Багато товарів при перерахунку на гривні коштують в 1,5-2 рази дорожче, ніж у супермаркетах материкової частини України.

Для порівняння (ціни в Києві - ціни в Криму):

  • Чоловічий дезодорант Garnier 150 мл: 62 грн (162 рубля) – в Криму 279 рублів;
  • Пральний порошок Tide Альпійська свіжість 400 г: 20 грн (52 рубля) – в Криму 74 рубля;
  • Напій Coca-Cola без цукру 2 л – 25 грн (65 рублів) – в Криму 108 рублів;
  • Кава Nescafe Classic 100 г в залізній банці: 80 грн (209 рублів) – в Криму 243 рубля;
  • Чай Grienfield 25 пакетиків – 34 грн (89 рублів) – в Криму 106 рублів;
  • Сік Rich грейпфрут – 27 грн (70 рублів) – в Криму 169 рублів.

Блогер додав, що багато продуктів в магазинах Криму – це підробка, особливо, якщо їх продають в дрібних магазинах або торгових наметах. "Я з подивом дізнався, що половина Coca-Cola в Криму підроблена, а Пепсі оригінал весь! Не краща ситуація і з іншими товарами. Не купуйте продукти, товари в наметах і дрібних магазинах, тільки у великих мережевиків", – порадив Горський.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...