"З точки зору інженерних спроможностей...": Експерт пояснив, чи буде Україна відновлювати "‎Мрію"

Україна теоретично може відновити надважкий транспортний літак Ан-225 "‎Мрія", ‎створений у 80-ті роки в СРСР. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів експерт з питань авіації Богдан Долінце, передають Патріоти України.

"З точки зору інженерних спроможностей, знань, технологій і інструментарію, цей літак відновити можна. Інше питання – наскільки це буде дорого, скільки буде необхідно часу. Але це можна реалізувати", – говорить спеціаліст.

Питання економічної доцільності Ан-225 залишається відкритим. "Маємо бути чесними. Ще до 22-го року літак "‎Мрія" використовувався переважно декілька разів на рік. Основні вантажі перевозилися літаками Ан-124 "Руслан"", – додає Богдан Долінце.

Експерт також розповів про стан української військової авіації. За його словами, ракети класу "повітря-повітря", які використовують наші МіГ-29, мають дальність близько 70 км. В сучасних умовах цього вже недостатньо.

Так, арсенал українських літаків було розширено за рахунок зброї західного виробництва. Раніше стало відомо про адаптацію МіГ-29 Повітряних сил до нових керованих бомб AASM.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...