За два тижні не зробити: У ДТЕК пояснили, що потрібно для відновлення енергооб'єктів в Україні

В Україні пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури і для її відновлення потрібен тривалий час. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі каналу "Еспресо", передають Патріоти України.

За його словами, два тижні на відновлення – "це дуже оптимістичний прогноз". "У нас 40% інфраструктури пошкоджено і їх не можна за два тижні відновити. Можливе часткове покращення, але ми точно не будемо жити так, як до початку обстрілів. По-іншому не може бути", - зазначив він.

Сахарук пояснив, чи можна захистити об'єкти енергетичної інфраструктури від російських ракет. "Щодо ракет - об'єкти цивільної інфраструктури не призначені, щоб витримувати ракетні удари. Вони розривають обладнання на шматки - це великі руйнації. А коли летять 4-8 ракет одночасно, їх збити всі ми не можемо", - сказав він.

Виконавчий директор ДТЕК назвав три пункти, необхідні для захисту цих об'єктів:

  • продовжувати нарощувати сили ППО;
  • забезпечувати цивільний захист нашого обладнання - від уламків чи вибухової хвилі;
  • створити ефективну систему управління щодо ліквідації наслідків обстрілів та підтримки енергетики.

"Це потрібно, щоб своєчасно створювати резерв, надавати необхідні кошти, розставляти пріоритети. Деякі підстанції можна швидко заживити і з великим ефектом, деякі - з меншим ефектом. Потрібна вертикаль влади, яка приймає рішення сьогодні, щоб отримати результат вже завтра. З третім є великі проблеми", - підсумував Сахарук.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...