За газ можна платити менше: Українцям розповіли, як уникнути приписування облгазом зайвих кубометрів

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» пропонує споживачам спосіб боротьби з «приписками» у платіжках. Якщо сім'я вважає, що газорозподільна компанія (облгаз) внесла некоректні дані про спожиті сім'єю обсягb палива, якщо в квитанціях з'явилися якісь дивні дані, то боротися з цим потрібно, офіційним листом запросивши звірку показів. Роз'яснення опубліковане на сторінці компанії у Facebook, передають Патріоти України.

«Нафтогаз» пояснює, що сам він покази лічильників у споживачів не приймає, а отримує дані від операторів газорозподільної мережі. В «Нафтогазі» радять споживачам, побачивши помилки в квитанції, звертатися з офіційним листом до оператора газорозподілення.

«Ви можете написати офіційне письмове звернення, прикріпити фотопідтвердження і направити паперовим листом. В такому випадку Ваш оператор ГРМ буде зобов'язаний надати відповідь у письмовому вигляді і виконати перерахунок за необхідності», — радить компанія.

Якщо ж оператор газорозподілу тягне зі звіркою показів, обіцяє інвентаризацію «колись у майбутньому», а поки що вимагає платити згідно квитанції, то необхідне втручання Нацкомісії регулювання енергетики. До відомства варто направити письмове звернення. «Якщо Ваш оператор ГРМ відмовляє перераховувати дані, краще звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з письмовою скаргою», — кажуть в «Нафтогазі».

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...