За рішенням суду ​ЄС ​"Газпром" вже знизив завантаження газопроводу OPAL

Виконуючи рішення суду в Люксембурзі, "Газпром" скоротив прокачування по східної гілки "Північного потоку", одночасно збільшивши завантаження західного відгалуження "потоку", що не не може зарадити ситуації, оскільки низка покупців таким чином не доотримають закантрактований газ. Тут надія передусім на українську газотранспортну систему, зазначають Патріоти України.

Виконуючи рішення Європейського суду загальної юрисдикції, "Газпром" знизив прокачування газу по газопроводу OPAL, що є східним відведенням від "Північного потоку" і проходить від балтійського узбережжя ФРН до Чехії. Одночасно російський концерн нарощує прокачування по західному відведенню "Північного потоку" - NEL (Nordeuropäische Erdgasleitung), що зв'язує трубу, котра проходить по дну Балтійського моря, з газотранспортним вузлом на північному заході ФРН. Про це повідомляє в суботу, 14 вересня, "Інтерфакс" з посиланням на дані компанії - оператора газопроводу.

Тим часом постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов заявив про порушення судом в Люксембурзі "принципу енергетичної солідарності". "OPAL є одним з продовжень газопроводів" Північний потік - 1 "і майбутнього" Північний потік - 2 ". Оскільки на сьогоднішній день СП-2 ще не добудований, то в судовому рішенні йдеться про обмеження поставок по СП-1. Але я нагадаю , що коли СП-1 будувався, він був оголошений Євросоюзом "проектом загальноєвропейського інтересу", - заявив Чижов в інтерв'ю "Інтерфаксу" в Брюсселі.

Водночас російський дипломат зауважив, що ЄС відмовився надати аналогічний статус «Північном потоком-2», не обґрунтувавши відмови. Чжов вказав також, що відповідачем по справі в суді ЄС виступала Єврокомісія, а термін оскарження становить 70 днів. "Але через 70 днів набуде права інша Єврокомісія", - нагадав російський дипломат.

Виконання рішення суду в Люксембурзі

Напередодні Федеральне агентство по мережах (Bundesnetzagentur) видало розпорядження про негайне виконання рішення Суду ЄС, який визнав неправомірність рішення про надання "Газпрому" права повністю використовувати потужності газопроводу OPAL. У разі, якщо фірми будуть і далі або в майбутньому порушувати правила, встановлені цим вердиктом, відомство накладатиме штрафи.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...