За роботу без оформлення та сірі зарплати доведеться заплатити до 201 тис. грн штрафу: У податковій озвучили попередження

В Україні Державна податкова служба разом із Держслужбою з питань праці разом перевірятимуть роботодавців. Мета: знайти тих, хто платить зарплати у конвертах, не оформляє найнятих працівників. За порушення загрожує штраф до 201 тис. грн, передають Патріоти України.

"На початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. При виплаті заробітної плати хоча б на рівні мінімальної – це майже 100 млрд гривень податків та зборів на рік, які можуть бути спрямовані на захист нашої держави", – пояснили у податковій.

Відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може становити до 201 тис. гривень. А це більше суми заробітної плати працівника на рівні мінімальної (6700 грн.) зі сплатою всіх податків та зборів за 2 роки роботи.

"В умовах війни держава усі свої можливості спрямована на забезпечення обороноздатності країни, боєздатності Збройних сил України та соціальний захист наших громадян. Для цього потрібна підтримка кожного громадянина за допомогою сплачених податків та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", – зазначають у відомстві.

Податкова разом із Держслужбою з питань зайнятості складає список потенційних порушників. Це роботодавці у тих галузях, де традиційно офіційно не оформлюють співробітників. До такої галузі, наприклад, входить торгівля.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....