Зачепить всіх: Британські супермаркети обмежують продаж соняшникової олії через війну в Україні

Деякі роздрібні мережі у Британії обмежують продаж соняшникової олії "в одні руки", адже через війну Росії проти України виникли перебої з поставками.Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Так, наприклад, найбільша британська мережа супермаркетів Tesco дозволяє кожному клієнту придбати три пляшки соняшникової олії. Tesco каже, що обмеження є тимчасовим заходом, "щоб забезпечити доступність товару для всіх".

У інших мережах супермаркетів, Waitrose і Morrisons, кількість обмежена двома пляшками. Деякі мережі також обмежують продаж оливкової та ріпакової олії. При цьому частина мереж, зокрема Sainsbury's і Asda, доки не обмежують кількість олії, яку можуть купувати їхні клієнти.

Більшість соняшникової олії у Британії надходить з України, тож перебої в експорті привели до часткового дефіциту та збільшення попиту на альтернативи.

Експерт з продовольства Ґед Футтер каже, що покупці можуть бути впевнені, що існує багато альтернатив, коли справа доходить до кулінарної олії. Війна в Україні може призвести до того, що ци альтернатив стане дещо менше. Водночас він попередив, що соняшникова олія за декілька місяців може стати недоступною в магазинах через виснаження запасів.

Крім того, виявила дослідницька компанія Assosia, скорочення пропозиції соняшникової олії на ринку підвищила ціни на неї на близько 10% за пляшку об’ємом 1,5 л з січня. Для п’ятилітрової пляшки подорожчання становило 6%.

Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:48

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це ро...

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...