Зеленський з командою мають швидко зробити те, що ігнорували та нищили більше року: МВФ відповів, які реформи має здійснити Україна заради нового траншу

Банкова благає МВФ дати гроші, розповідаючи про успішні реформи. Кредитор каже, що у нього інформація протилежного характеру.

Для визначення дати перегляду програми України з Міжнародним валютним фондом щодо збільшення першого траншу до 2,1 мільярда доларів потрібно досягти прогресу по всіх блоках питань. Про це директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва написала на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, передають Патріоти України.

Зазначається, що 17 листопада Президент Володимир Зеленський обговорив з директором-розпорядником МВФ Георгієвою збільшення першого траншу Україні до 2,1 млрд доларів за новою програмою stand-by Arrangement (SBA).

“Конструктивна розмова з Президентом України Володимиром Зеленським про реалізацію програми МВФ, незалежності центрального банку і зусиллях по боротьбі з корупцією. Перегляду програми має передувати повне взаєморозуміння в кроках”, – написала Георгієва.

У свою чергу глава держави зазначив, що Україна не зупинялась на виконанні взятих на себе зобов’язань в рамках програми stand-by. Зокрема, було затверджено реформу Державної митної та Державної податкової служб, а Міністерство фінансів і Національний банк працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів в банківській системі. Сторони обговорили важливість прийняття збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...