Зниження рейтингу України до обмеженого дефолту: Економіст розповів, якими будуть наслідки

Оголошення рейтинговими агентствами обмеженого дефолту України не матиме для неї жодних наслідків. Це ніяк чином не вплине на її закордонні активи - оскільки раніше було досягнуто домовленості з кредиторами про відстрочку сплати боргів. Понад те, Україна продовжить отримувати міжнародну фінансову підтримку, яка надаватиметься їй як суверену, а не як комерційні кредити, передають Патріоти України.

Про це розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає 24 канал. Він зазначив: на життя пересічних громадян оголошення про обмежений дефолт України також не вплине.

"Нам так і так дають гроші. Все те, що Україна займає з початку активних військових дій – це не випуск комерційних облігацій, а прямий борг країни як суверена. З кредиторами ж Україні домовитися вдалося: вони не мають до нас претензій і у зв'язку з війною готові чекати", – пояснив Пендзин.

При цьому він наголосив: небезпека була б, якби кредитори України, які мають на руках комерційні євробонди, не знайшли б з нею спільну мову. Оскільки в такому разі вони мали б можливість подати на країну до судів – з метою блокади її закордонного майна для подальшого його продажу.

"Проте нас активно підтримали країни, в юрисдикціях яких перебувають ці фінансові компанії. Тому зниження рейтингу України аж ніяк не вплине на її закордонні активи", – пояснив економіст.

Він також зазначив: реальні наслідки від зниження рейтингу України до обмеженого дефолту були б, якби це сталося не під час повномасштабної війни. У такому разі Україна втратила б можливість отримувати комерційні кредити за пільговою ставкою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...