"Зрада" від зрадника. Аксьонов оголосив, що прісна вода під Азовським морем, на котру так розраховували окупанти, непридатна для мереж Криму: "Очисні станції не впораються"

Знайдена під Азовським морем вода виявилася непридатною для подачі у водопровідні мережі окупованого Криму через високу мінералізацію. Про це заявив маріонетка Кремля, підконтрольний Росії "глава" окупованого півострова Сергій Аксьонов, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Крим.Реалії".

"Там вона якась є. Вона не глибоко, проблем дістати її немає. Справа в тому, що, швидше за все, мінералізація висока. А з високою мінералізацією що толку? Це очищати треба", - побідкався зрадник.

При цьому Аксьонов уточнив, що очисні станції не впораються з необхідними для окупованого півострова обсягами такої води, тому проєкт з видобутку води з дна Азовського моря, за його словами, "доведеться забути".

"Очистити на добу мільйон кубометрів або два - це нереально. У такій ситуації доведеться цей проєкт забути і ставити дві опріснювальні установки у Фрунзе і в Ялті - це єдиний вихід зі становища. Іншого взагалі немає", - сказав маріонетка Кремля.

За словами Аксьонова, Бештерек-Зуйський водозабір є останнім розвіданим місцем зі зрозумілою кількістю підходящої для мереж окупованого Криму води і є єдиним перспективним джерелом у Сімферопольському районі.

"Інших родовищ у зоні Сімферополя, які перспективно могли б бути розроблені і дати пристойний обсяг води в мережу, немає. Науці, принаймні сьогодні, про це невідомо", - додав Аксьонов.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...