Зручна та комфортна: Космічна рукавичка астронавта зможе управляти дронами і стріляти лазерами з пальців

Матеріал нових рукавичок витримує перепади температур від +120 до - 170 ° C.

Європейське космічне агентство (ESA) представило нову концепцію рукавичок для скафандра астронавтів майбутнього. Рукавичка на фото - це спільна розробка французької компанії Comex і дизайнера Агати Медіоні, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, що історія скафандра налічує майже століття, при цьому рукавички - один з найскладніших його компонентів, адже вони повинні одночасно бути міцними і функціональними, забезпечуючи достатню рухливість для рук в процесі виконання різних операцій.
На жаль, сучасні космічні рукавички далекі від досконалості. Зокрема, американська версія грішить незграбністю, промерзає в районі кінчиків пальців і навіть іноді травмує астронавтів. Представлені ESA рукавички мають додаткові функції, крім захисту рук від космічного холоду і вакууму. Наприклад, їх можна використовувати для управління марсіанським дроном або місячним ровером за допомогою жестів. Вони можуть «вистрілювати» інтегрованим лазерним променем для вимірювання відстані до предметів.
І, нарешті, на них встановлено дисплей для відображення рівня кисню. На сучасних скафандрах він знаходиться на торсі, і астронавти змушені використовувати спеціальне дзеркальце на зап'ясті, щоб побачити дані. Матеріал нових рукавичок витримує перепади температур від +120 до -170 ° C і забезпечує комфортні та безпечні умови роботи астронавта.

Нові ризики: Відключення електроенергії зашкодять оборонці України, - The New York Times

вівторок, 21 травень 2024, 11:30

Атаки Російської Федерації по Україні викликають дедалі більше занепокоєння, адже відключення електроенергії вплине не лише на споживачів, але й завдасть шкоди оборонній промисловості. Про це повідомляє The New York Times. «Це, безумовно, уповільнює ви...

Відключення світла в Україні тривають: У чому різниця між аварійними та погодинними графіками

вівторок, 21 травень 2024, 8:50

В Україні з 14 травня майже щодня почали застосовувати відключення електроенергії для промислових підприємств та побутових споживачів за аварійними графіками (ГАВ). З 16 травня відключення почали проводити за графіком погодинних відключень (ГПВ). Про ц...