Звинувачується "рукож*пство": "Газпром" зірвав поставки газу в Китай

Інженери стверджують, що потужностей для виконання китайського контракту не вистачить.

Поставки газу в Китай по газопроводу «Сила Сибіру» помітно відстають від планів. За перші вісім місяців прокачано лише 2,3 мільярда кубометрів. Про це в привітанні в корпоративній газеті заявив гендиректор ТОВ «Газпром трансгаз Томськ» Бородін, передають Патріоти України.

Тим часом, в 2020 році контрактом заплановані поставки 5 мільярдів кубометрів. Мінімальний обсяг в угоді, укладеній за принципом «бери або плати», становить 4,25 мільярда кубометрів. Для його виконання треба прискорити поставки в 1,7 рази.
«Сила Сибіру» розпочала роботу в грудні минулого року. Передбачалося, що в 2021 році прокачування виросте до 10 мільярдів кубометрів, а у 2022-му - до 15 мільярдів. Як показало розслідування «Лента.Ру», проблеми з поставками почалися практично відразу ж. Через масові порушення в технології розробки Чаяндінського родовища, ресурсної бази для «Сили Сибіру», близько 50 свердловин можуть так і не вийти на плановий рівень видобутку. Працюючі на проекті інженери стверджують, що потужностей для виконання китайського контракту не вистачить.
Додатковою проблемою стане різке падіння вартості газу для Китаю. Справа в тому, що контракт прив'язаний до світових цін на нафту і газ із затримкою в дев'ять місяців. Це означає, що найближчим часом паливо подешевшає в два рази, реагуючи на рівень нафтових котирувань в першому кварталі поточного року.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...